Nytt tillfälle för eGO:s öppet hus

I slutet av februari höll projektet eGO öppet hus, för att berätta om sitt arbete och erfarenheter hittills. Om du missade att besöka projektet då, har du chansen igen 12 april.

– Öppet hus i februari blev ju en succé och alla som kom dit var väldigt positiva till innehållet. Vi känner att vi vill ge chansen till fler att komma och ta del av vad vi gör, så vi kör helt enkelt en repris, säger projektledaren Anette Eriksson.

Mellan 75 och 100 personer besökte eGO:s öppet hus på Intraservice 22 februari. Besökarna fick bland annat möta flera IT-ambassadörer, som kunde berätta om sitt arbete och sina erfarenheter hittills. Katarina Nylöw från stadsdelsförvaltningen Lundby och Maria Häljestig från Örgryte-Härlanda visade PluGo:s app och pratade om hur de arbetar för att utbilda sina kollegor i ett nytt mobilt arbetssätt.

– Att lära sig hur appen fungerar är inte så svårt. Det går vi igenom med kollegorna på några timmar. Men sen krävs det ju väldigt mycket mer stöttning för att de faktiskt ska börja använda appen och mobilen och se att det finns en stor nytta med det, säger Katarina Nylöw.

I ett annat rum tog Annika Jenholt och Monica Jeppesen Börner – båda från Örgryte-Härlanda – med besökarna på en resa genom IT-ambassadörerna arbete i eGO. Under 2017 träffades IT-ambassadörerna vid tio tillfällen och arbetade bland annat med inlärningsstilar, förändringsarbete, och att prata inför folk. De pratade om mobilt arbetssätt och välfärdsteknik, lärde sig navigera på intranätet och i Datorhjälpen samt fick mycket tid till att utbyta erfarenheter och diskutera kring idéer och möjliga lösningar.

– När man ser det så här samlat, så känns det helt otroligt hur mycket vi har gjort, säger Annika Jenholt. Jag har lärt mig jättemycket och har fått med mig många bra verktyg för att kunna fortsätta arbeta med mina kollegor i stadsdelen.

I samband med Öppet hus lanserade projektet också sitt rykande färska arbetsmaterial om mänskliga rättigheter i hemtjänsten. Materialet har tagits fram under 2017 och innehållet har legat till grund för många diskussioner på IT-ambassadörernas träffar.

– Vi har pratat mycket om hur de arbetar med mänskliga rättigheter i hemtjänsten och vad det innebär. Tanken har varit att ge IT-ambassadörerna förutsättningar att ta den diskussionen vidare i sina stadsdelar. Det här arbetsmaterialet som vi har tagit fram ska fungera som ytterligare ett stöd i det, säger Sandra Tidefors, projektets strateg inom mänskliga rättigheter.

Arbetsmaterialet Mänskliga rättigheter i hemtjänsten finns att läsa eller ladda ner på eGO:s sida på intranätet.

Nästa öppet hus hålls 12 april kl 13-16 hos Intraservice på Rosenlundsgatan 4. Alla är välkomna!